Klädbytardag – Sälja kläder

Här hittar du info till dig som är intresserad av att sälja barnkläder:

Avgifter och provision

Vi tar 30 % i provision på din totala försäljningssumma, denna summa går till arbetet som görs i Borgenkyrkan (tex arbete med barn, unga och utsatta människor). Provisionen dras direkt från din personliga försäljningssumma, så om du exempelvis har sålt varor för 100 kr så kommer du att få 70 kr när försäljningen är slut.

Om du vill ha en del av dina osålda kläder tillbaka så tar vi en extra avgift på 50 kr. Den kommer att dras på din försäljningssumma.

Signatur för att kunna sälja

För att kunna vara med och sälja behöver du en unik säljkod som du får genom att boka här på hemsidan. Bokningarna för säljkoder kommer att öppna 1 april.

Det kommer att finnas ett begränsat antal säljkoder så det är först till kvarn som gäller. Om koderna tar slut så kommer vi att upprätta en väntelista.

Om du har bokat en säljkod som du sen inte kommer att använda, kontakta oss så fort som möjligt så kan den gå till någon annan.

Vad får du lämna in?

 • Vår och sommarkläder, upp till storlek 170
 • Barnskor
 • Idrotts/sportutrustning för barn (med vår/sommartema)
 • Gravid- och amningskläder
 • Babytillbehör (som tex barnvagnar, babysitter, barnstol)

När det gäller kläder och skor får du max lämna in 4 papperskassar. Bebiskläder upp till storlek 80 får vara max en kasse per säljare.

Sakerna ska vara hela, rena och fräscha. Kläderna/sakerna kan inte heller ha mycket djurhår på sig. Om något saknas som inte påverkar utseendet är det viktigt att du tydligt märker upp det. Vi förbehåller oss rätten att inte lägga ut kläder och saker som enligt oss inte uppfyller våra krav.

Hur ska man märka kläderna?

Kom ihåg att först boka en säljkod här på webbsidan. Sedan ska du tydligt märka alla plagg med säljkod, storlek och pris. Använd gärna frystejp eller ännu hellre vit eltejp och sätt märkningen väl synligt på framsidan av plagget. Se till att delade plagg och skor sitter ihop ordentligt så att de klarar en intensiv klädbytardag. Båda delar ska för säkerhets skull vara märkta för sig. Plagg där märkningen har försvunnit säljs inte. Packa dina kläder i papperskassar.

Prissättning

Det är du själv som bestämmer priset på dina varor. Fundera på vad du skulle vara beredd att ge för varan. Tänk på att ett något lägre pris kan vara att föredra om man vill att det ska bli sålt.

Återlämning av osålda saker

Du kan själv välja om du vill ha en del av dina osålda kläder tillbaka. Vi tar då en extra avgift på totalt 50 kr.

Du kan endast få tillbaka kläder som är märkta med 20 kronor och uppåt. Kläderna märks ut med ett rött kryss på märkeslappen.

De kläder som inte lämnas tillbaka och inte säljs kommer att lämnas vidare. Vi lämnar vidare till följande ställen:

 • Ukraina
 • Kongo
 • Butik Spectra, Örbyhus
 • Kretsloppet, Tierp
 • Kvinnojouren Liljan
 • Familjecentralen, Tierp
 • Flitiga händer, Tierp

Fler ställen kan fyllas på innan försäljningsdag.

Inlämning och återlämning

Inlämningen av kläder kommer att ske dagarna före klädbytardagen.
● Torsdag 25/4 16-19 (Borgenkyrkans nedervåning)
● Fredag 26/4 16-19 (Borgenkyrkans nedervåning)


Återlämningen sker efter klädbytardagen
● Söndag 28/4 14-16 (Borgenkyrkans nedervåning)

Efter avslutad försäljning – utbetalning

När försäljningen är slut och kassan räknats ihop kommer du att få ett mail med information om hur mycket du sålt för. Förtjänsten kommer sedan att betalas ut till dig inom två veckor. Utbetalningarna kommer att ske via Swish.

Frågor

Om du har frågor kring klädbytardagen kan du maila kladbytardag@borgenkyrkan.se