Laddar Evenemang
4 maj 09:30 - 20:30

Gospeldag

Johan och Josefin Klintefelt Teodorsson leder en stor gospelkör i Missionskyrkan i Uppsala och den 4 maj kommer de till Borgenkyrkan i Tierp och håller i en heldag med mycket sångglädje! Med sej har de både musiker och sångare som sjunger och spelar tillsammans med oss under dagen och senare på kvällens konsert.

Under dagen kommer vi att varva sångglädje med sångteknik, utforska och lära oss mer om gospel och sjunga ihop oss inför konserten på kvällen. Det blir en blandad repertoar med äldre och modernare gospelsånger. Vi kommer att sjunga både på svenska och på engelska och fördela oss på tre stämmor; sopran, alt och tenor. Allt lärs in på gehör, vi använder alltså inga noter (text kommer att finnas). Om du vanligtvis sjunger bas kommer du nu få testa tenorstämman och om det inte funkar sjunga melodi i ett läge som passar dej.

Johan och Josefin har musicerat ihop och lett gospelkör tillsammans i snart 10 år och brinner båda två för det gospelmusiken står för; gemenskap, det kristna budskapet och sångglädje. Johan är en erfaren pianist som till vardags jobbar som vd för ett teknik-/konsultbolag och Josefin är rektor för Svenska kyrkans förskolor i Uppsala.

Dagen börjar kl 9:30 och avslutas med konsert kl 18. Under dagen serveras lunch, fika och middag. Efter anmälan får du tillgång till en spellista med låtarna samt en app där du kan lyssna på sångerna som vi kommer att sjunga. Kostnad för hela dagen är 350 kr. För att delta behöver du anmäla dej.

Konserten på kvällen börjar kl 18. Inträde 100 kr/vuxen, barn gratis. Efter konserten finns det möjlighet att köpa fika.

Kördagen och konserten arrangeras i samarbete med studieförbundet Bilda.

Anmäl dej på https://forms.gle/Z7JaqehE9nvTPH8V9 senast den 20 april.