Lediga tjänster

Kom och jobba med oss!

Borgenkyrkan Tierp och Equmeniakyrkan Karlholm söker 200-225% pastor / diakon / fritidsledare / ungdomsledare

Vi söker dig som vill jobba i ett arbetslag och tjäna två församlingar i Norduppland. Du är initiativrik och självständig, men med god samarbetsförmåga. Du är lyssnande och tycker om att jobba med
människor, både de som är van att gå till kyrkan och de som inte har en aning om vad kyrka och församling är. Du vill gärna berätta om Jesus för de människor du möter.Norduppland är, precis som det låter, de norra delarna av Uppland med goda pendlingsmöjligheter till både Uppsala och Gävle. I Tierps kommun finns fyra Equmeniakyrkan-församlingar och två av dessa, Borgenkyrkan Tierp och Equmeniakyrkan Karlholm, söker 2-3 personer för att bilda ett nytt gemensamt arbetslag med 200-225% tjänster. Fördelning av tjänster görs utifrån de sökandes kompetenser och önskemål för att få en bra helhet i arbetslaget.Vi söker dig som är ordinerad pastor eller diakon, pastorskandidat i vägledningsåret, fritidsledare eller ungdomsledare för att skapa ett arbetslag med olika kompetenser och förmågor. Erfarenhet inom sång och musik är meriterande. Arbetssättet utformar vi tillsammans, de anställda i arbetslaget
och församlingarnas styrelser.

Arbetsuppgifterna består dels av traditionellt arbete i församlingarna och våra barn- och ungdomsorganisationer och dels möjlighet till nytänkande kring hur vi når ut i samhället. Båda församlingarna har nära samarbeten med Svenska kyrkan på orten.

Borgenkyrkan Tierp är en församling där gudstjänster, diakonalt arbete och ett stort arbete bland barn och unga är navet. I församlingen finns ca 200 medlemmar och utöver det många andra som möts varje vecka. I Borgenkyrkan Ung (församlingens Equmeniaförening) finns ca 80 deltagare som möts i olika grupper.

Borgenkyrkan har behov av anställda som kan inspirera och vara spindel i nätet för att samla församlingens resurser och tillsammans möta människor i Tierp.

Equmeniakyrkan Karlholm är en församling där gudstjänster är grunden. I församlingen finns ca 40 medlemmar och i gudstjänsten möts ca 30 varje vecka. Equmenia har en scoutgrupp och en tonårsgrupp tillsammans med en grannförsamling. Församlingen är en landsbygdsförsamling med en
kyrka byggd 1990 i tätorten Karlholm. Svenska kyrkan har sitt barn och ungdomsarbete mm i vår kyrka.

Behovet är en församlingsföreståndare som vill leda och inspirera oss utifrån våra resurser till att möta människor i vår bygd.

Läs mer här: https://www.kyrktorget.se/equmeniakyrkan.karlholmTjänsterna är tillsvidareanställningar med 50-100% tjänstgöringsgrad. Tillträde enligt överenskommelse.


Ansökan (personligt brev och fullständigt CV) skickas digitalt till ordf@borgenkyrkan.se.

Ansökningar behandlas löpande, sista ansökningsdag 2022-11-15.

Frågor, kontakta:
Anna Hillgren, ordförande Borgenkyrkan Tierp 076-8297270
Roine Wesslander, styrelseledamot Equmeniakyrkan Karlholm 070-6460377