Konfirmation

Ska du börja årskurs 8 i höst?

Då är det dags att fundera på om du vill konfirmera dig!

En möjlighet som finns för dig är att gå på konfirmationsläsning i Equmeniakyrkan. Vi är två församlingar som har konfa tillsammans. Det är Borgenkyrkan i Tierp och Björkbackskyrkan i Örbyhus.

Vad handlar det om?

Konfirmationsläsning innebar att du under ett läsår får möjlighet att övningsköra kristen tro. Du kommer, tillsammans med andra konfirmander och ledare, fa samtala och fundera kring manga viktiga frågor, som: Vad är kärlek? Finns Gud? Har Gud i så fall med mig att göra? Finns det något övernaturligt? Hur ber man? Vad händer efter döden? Och mycket, mycket annat.

Hur gör vi?

Vi träffas på torsdagar, kl 15.00 till 17.00. Da har vi lektionspass dar vi pratar, fikar, leker och har andakt tillsammans. Ibland ses vi nån lördag istället och vissa sondagar går vi på gudstjänst. Vi åker också på övernattning och läger tillsammans. Vi kommer att vara både i Tierp och Örbyhus (självklart sa fixar vi skjutsar mellan orterna). Året avslutas med konfirmationsgudstjänst, oftast i maj.

Kostnad

Själva konfirmationsläsningen kostar ingenting, men eftersom vi åker på några övernattningar och lager kostar det oss lite extra. For detta tar vi ut en summa på max 600 kr. Om priset skulle vara ett problem sa hor bara av dig. Vi vill att alla ska kunna komma med på lager.

Anmälan

För att du ska kunna vara med på konfan behöver du anmäla dig.

Sista anmälningsdag är på informationstraffen 15/9, men anmäl dig gärna tidigare!

Du anmäler dig via att klicka på denna länk och fylla i formuläret.

Informationsträff

Mer om konfaåret och vad det kommer innebara far du och dina foraldrar veta pa en informationsträff i Borgenkyrkan den 15/9 kl.18.30.

Där får du också en sista chans att anmäla dig. Sen sätter själva konfa- året igång på riktigt den 22/9.

För att du ska hålla reda på dessa datum så kommer du att fa ett mail med information när du har anmält dig!

Du kan ladda hem en folder här med informationen.

Har du frågor så kontakta oss!